Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian:
Yhteydenottolomake

Tai soita ja kysy lisää:
Sähköpari Oy
0400355711


mitsubishi_ulkoyksikko.jpg

Sähköpari on paikallinen ilmalämpöpumppujen myynti- ja asennusliike

Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa aina teettää ammattilaisilla, jolloin ilmalämpöpumpusta saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Kylmäaineen käsittelyssä vaaditaan TUKES:n rekisterissä oleva kylmäainelupa ja kiinteitä sähköasennuksia varten myös sähköasennusoikeudet. Sähköpari hoitaa asennukset vankalla ammattitaidolla.

Ilmalämpöpumpun asennuspaikka kannattaa valita huolella. Sisäyksikkö tulee sijoittaa sellaiseen paikkaan, jossa ilma pääsee kiertämään mahdollisimman tehokkaasti. Esimerkiksi eteiseen, aulaan tai olohuoneeseen. Mitsubishin ilmalämpöpumpuista löytyy myös automaattinen takkatoiminto, jolloin pumppu levittää takan tuottamaan lämpöä paremmin asuintiloihin.

-       Pyrimme tekemään jokaisen asiakkaan kotiin käynnin ennen asennusta, jolloin voimme yhdessä suunnitella pumpulle parhaan asennuspaikan. Myös pumpulle saatava sähkö, sisä- ja ulkoyksikön välinen etäisyys ja läpivienti on huomioitavia asioita. Kertoo Sähköparin yrittäjä Ossi Kinnunen.

Ilmalämpöpumpun asennuspaikka

Mitsubishi_sisayksikko.jpg

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tarvitsee yläpuolelle tilaa noin 8cm ja alapuolelle lattiasta noin 2 metriä. Kaikissa kohteissa tämä ei ole mahdollinen, asennuspaikasta kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa.

Ulkoyksikkö asennetaan ulos ja se sijoitetaan mahdollisimman lähelle sisäyksikköä. Jossain kohteissa ulkoyksikköä ei saada sijoitettua suoraan sisäyksiköstä katsottuna seinän toiselle puolelle, jolloin sisä- ja ulkoyksikön välisiä putkistoja ja kylmäainetta tulee lisätä.

-       Perusasennukseen sisältyy noin 5 metrin välinen matka sisä- ja ulkoyksikön välille. Pidempikin etäisyys onnistuu, mutta optimaalisen tehokkuuden kannalta lyhyin etäisyys olisi paras.

Ulkoyksikön asennuksessa täytyy myös huomioida, että ulkoyksiköstä tulee kondenssivettä lämmityksen tai kuivatuksen yhteydessä. Vesi voidaan ohjata suoraan viemäriin, valumaan maahan tai erilliseen astiaan, kuitenkin pois asunnon ulkoseinästä. Sähköparin ammattitaitoiset asentajat valitsevat ulkoyksikölle oikean asennuspaikan.

Ilmalämpöpumpun hinta

ilmalampopumppu_Sahkopari.jpg

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna kohteesta riippuen on noin 2000-3000 euroa. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi tarvitaanko timanttiporausta tai löytyykö asennukseen sähkö valmiina vai vedetäänkö kaapeli keskukselta asti. 

-       Meiltä löytyy ammattitaitoiset sähkö- ja kylmäaineasentajat, eikä erikoisempikaan asennuskohde ole ongelma. Annamme etukäteen hinta-arvion aina asennettuna, sisältäen kaikki sähkö- ja kylmäainetyöt, siis avaimet käteen palveluna koko ilmalämpöpumpun asennus, tarkentaa Ossi Kinnunen.

Ilmalämpöpumppu voi parhaimmillaan maksaa itsensä takaisin jo kahdessa vuodessa. VTT:n laskujen mukaan esimerkiksi 15000kWh vuodessa käyttävässä sähkölämmitteisessä omakotitalossa ilmalämpöpumpulla voit säästää sähköä 6000kWh verran. Ilmalämpöpumpun asennuksesta saat myös kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Ilmalämpöpumpulla lisäät asumismukavuutta, saat kotiin tasaisemman lämpötilan ja säästät sähkölaskussa.

Ilmalämpöpumpun huolto

Hoidamme myös ilmalämpöpumpun huoltokäynnit.

Perushuolto sisältää:

  • Kompressorin mittaustyö
  • Lauhdutin- ja puhallinmoottorin toiminnan tarkastus
  • Ilmalauhduttimien puhdistus
  • Höyrystin- puhaltimien ja tippuvesiputkien toiminnan tarkastus
  • Imu- ja puhalluslämpötilojen mittaus
  • Kennon puhdistus
  • Muun tekniikan tarkastus
  • Vuototestaus
  • Kylmäainemäärien tarkastus paineperäisesti
  • Kylmäaineen lisäys 100g asti (Ylimenevä osuus veloitetaan 25€/100g)

Perushuolto ei sisällä viankorjausta. Mikäli laitteessa on vikaa, veloitetaan korjaustyö erikseen. 

SahkopariOy_ledtaulumainos_syksy2022_288x192.jpg

Mitsubishi Electric ilmanlämpöpumppujen mallisarjat

Meillä on Pieksämäen myymälässä esillä kaikki Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppujen mallisarjat. Tervetuloa tutustumaan!
 

Ota yhteyttä ja varaa oma asennusaikasi!

Teemme ilmaisia kartoituskäyntejä kotiin, jossa voit keskustella asiantuntijan kanssa ilmalämpöpumpun asennuksesta.

Sähköpari Oy
0400355711

ossi.kinnunen(a)sahkopari.fi

Tai tule käymään myymälässä
Sähköpari Oy
Kaaritie 12, 76150 Pieksämäki

SahkopariOy_ledtaulumainos_syksy2022_02_288x192.jpg